Comunicat d’actualització de la qualitat de l’aigua

Informem que els darrers controls de qualitat de l’aigua duts a terme per part de SOMASRSA han obtingut resultats positius pel que fa al nivell de concentració d’arsènic a l’aigua de la zona que subministra Ripoll i Campdevànol. L’última anàlisi mostra un nivell de 7,3 μg/l (micrograms per litre), per sota del límit de 10 μg/l.

Per tant, per al moment, ES POT TORNAR A CONSUMIR L’AIGUA DE LA XARXA PER A BEURE I CUINAR.

SOMASRSA ha anat fent controls diaris aquests dies i enviant els resultats al departament de Salut, que finalment avui ha permès aixecar la recomanació que no permetia consumir l’aigua.

Per últim, recordem que patim sequera i cal fer-ne un consum responsable.

Aclariments sobre l’arsènic:

  • L’arsènic és un element natural que es dissol a l’aigua provinent de les roques. No s’elimina amb l’ebullició.
  • Un reial decret del 2003 va rebaixar el límit de concentració de 50 micrograms per litre a només 10 µg/L. La concentració a les aigües del sistema Ripoll – Campdevànol en aquests darrers dies havia estat lleugerament superior, però actualment s’ha aconseguit reduir i ja torna a estar per sota.

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de nostrapolítica de cookies, punxi l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies